Slunečné pobřeží Andalusie

Volba padla letos opět na Španělsko, tentokrát na Andalusii. Přesněji na Pobřeží slunce, Costal del Sol. Hotel na pobřeží sliboval pěkný výhled a blízko na pláž, no trochu jsme se přepočítali. V čem?

Teplota vody

Nezdá se to, ale i když Vám na kameny svítí celý den tak se moc neohřejou. Co to znamená? Voda se neohřívá rychle, takže je studená. Jak moc? V době naší návštěvy byl medián asi 18°C. Může se to zdát jako ledárna, ale dá se v tom plavat. Pokud je venku přes 30°C je to, samozřejmě, horší protože tělo musí zvládnout větší rozdíl teplot.

Kamenitá vs. písečná pláž

Pláže jsou sice z větší části písčité, nicméně vstup do moře je kamenitý a to už není tak příjemné. Určitě ne ve chvíli kdy se do Vás opírají vlny. Mnoho turistů skončilo ve vodě i když se šli jen osmělit a vlna je „překvapila”. Nicméně to není nic co nevyřeší boty do vody.

Malága

Neleželi jsme jen na pláži, objevovali jsme i okolní místa. Do centra (z Benalmádeny) je to vlakem 30 minut, výlet do srdce Andalusie byl jasnou volbou. Příjemná byla třída plná stromů, palem a další zeleně, kde se člověk ukryl před vedrem. Stejně jako plachty, stínící na ulicích slunci. Pocitově bylo teplo daleko snesitelnější. Dojem udělal i přístav a způsob sluneční clony inspirovaný tvarem lodi/ryby. Jedním slovem paráda.

Slunce

Nepršelo, stále svítilo slunce. I když se ráno zatáhlo na několik desítek minut už svítilo a svítilo pořádně. Už jen tohle Vám zvedne náladu a udělá radost.
Andalusie je krásná, neviděli jsme ani zlomek. Sevilla, Gibraltar a plno dalších míst stojí za to vidět.

Other Related Posts:

Menorca

Na doporučení magazínu Forbes… jsme si dovolenou užili na Menorce

Přistáli jsme se zpožděním, po přebrání zavazadla nás čekalo nemilé zjištění. Hotel prodal víc pokojů než vlastně má a nabízí nám kompenzaci. Ubytování na uplně jiném místě (Saint Tomas), All Inclusive v hotelu kde nejsou děti. No...

15th Jul 2018

Semmering

Dovolená ve Vídeňských alpách

Na dovolenou vlakem! Nastoupili jsme v Brně a po necelých 3 hodinách jsme byli v cíli. Semmering, malebné lázeňské městečko, známý hlavně železničním fandům. Město je proti nádraží na kopci. Z centra vidíte další kopce, nalevo i napravo. Všude je potřeba jít do ko...

19th Aug 2018